SUMA’T A LA VAGA FEMINISTA

El 8 de març les dones de tot el món estem convocades a una vaga feminista. El GAC i les dones guionistes recolzem aquesta vaga i animem a totes les companyes perquè se sumin a la mobilització de manera activa.

Les creadores del sector audiovisual també patim masclisme: bretxa salarial, sostre de vidre, precarietat, assetjament i, en general, un menor reconeixement cap a la nostra feina i cap a la nostra capacitat.

Les xifres són demolidores i demostren una desigualtat estructural en el sector: només una de cada quatre professionals de l’audiovisual del nostre país és una dona. Malgrat que més de la meitat del estudiants de l’audiovisual són dones. Malgrat que en l’última edició dels premis Gaudí el 40% de les nominacions van ser per a dones.

Calen mesures urgents i polítiques educatives per aconseguir la paritat en el sector audiovisual. No és un somni: en altres indústries europees que patien d’una situació similar a la nostra s’ha assolit un 50 % d’igualtat en poc temps.

El fet que hi hagi molt poques dones liderant projectes de ficció i programes, dirigint productores, o decidint sobre els continguts i la programació en les cadenes de televisió, té repercussions directes en el continguts de les sèries, pel·lícules i programes que s’emeten. Les nostres pantalles ofereixen, majoritàriament, una mirada masculinitzada de la realitat i reprodueixen els mateixos estereotips de gènere de sempre.

El dia 8 de març les guionistes pararem perquè s’han explicar altres històries, amb personatges de qualsevol edat i de totes les identitats sexuals. On els secundaris no tinguin sempre nom de dona i els protagonistes parlin en masculí. On no s’obviïn els problemes i els desitjos de la meitat de la població. Històries que ajudin a crear un món més just i més igualitari.

El dia 8 de març les dones guionistes parem. #Donesguionistesenvaga.

Amb aquest hashtag ens agradaria que poguessis expressar situacions o frases masclistes que hagis pogut escoltar o viure.

T’animem a participar de l’aturada i també a assistir a la manifestació que hi haurà dijous, 8 de març, a les 18.30 als Jardinets de Gràcia.

vaga feminista