‘Els joves fan país’, guanyadora del VIII Concurs de Guió Transmèdia

El VIII Concurs de Guions de Projectes Transmèdia GAC-MAC 2020 ja té guanyadors.

El jurat, format per Ferran Clavell, director d’Audiència Digital a la CCMA; Joan Bosch, coordinador del MiLAB i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Univ. Ramon Llull. i Daniel Resnich, guionista transmèdia i coordinador del concurs, ha decidit un guanyador per unanimitat.

Per la mescla de formats, sintonia amb les tendències actuals més innovadores, i l’ús estratègic de la narrativa transmèdia, el projecte guanyador és ELS JOVES FAN PAÍS de Jaume Ricart Sánchez, Marc Domingo Carulla, Carla Vidal Campanyà i Esteve Mulero Guinart, que obté els 2.000€ del primer premi GAC-MAC 2020.

Un fals documental en format de sèrie curta que parodia les juventuts d’un partit polític inventat. En to de sarcasme se segueix uns aspirants a polítics professionals que desconeixen el bé col·lectiu i estan disposats a tot per aconseguir el poder.

Una sàtira àcida sobre la política a la ciutat imaginària de Sant Gonçal, on ens submergim en personatges en plena campanya electoral a través d’una ficció audiovisual, a la qual se sumaran un podcast i el diari de Sant Gonçal, amb notícies grollerament falses.

Per altra banda, el projecte finalista és RUFIANES de David Lorente, que obté el premi de suport del Disseny de Producció de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Univ. Ramon Llull.

Un thriller dramàtic que narra el periple del Jaime, un treballador de la construcció, que quan torna al seu barri per enterrar el seu pare descobreix que aquest pertanyia a un grup criminal. A poc a poc anirà caient en un món sòrdid d’atracaments i mala vida.

Mitjançant la seva estratègia transmèdia descobrirem la història en doble perspectiva. Una, des del punt de vista del grup criminal amb el passat fosc del seu pare, personatges perillosos i l’univers del barri d’extrarradi. L’altra, des de la mirada de la policia, on seguirem la investigació de l’inspectora Ángela, amb arxius secrets i trucades punxades que es podran escoltar en diferents plataformes.

Donem les gràcies a la resta de participants, i us convidem a seguir creant projectes transmèdia per una audiència que ja ha canviat els seus hàbits de consum.