EL TSJC REDUEIX LA SANCIÓ DE 50.000 € A 5.000 €

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit reduir la sanció imposada per l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) de 50.000 € a 5.000 €. Una rebaixa del 90 per cent que, des de la Junta del GAC, es valora com un gran èxit. Tot això, ha estat possible gràcies a la bona feina dels serveis jurídics de la SGAE, dels advocats del GAC i dels diversos membres de la Junta que han intervingut en aquest procés. A tots ells, els volem donar les gràcies pel seu esforç i la seva dedicació al llarg de tots aquests anys.

El febrer de 2012, l’ACCo comunicava al GAC l’obertura d’un expedient per haver publicat uns “Criteris orientadors en matèria d’honoraris”, uns contractes marc i una guia de contractació que condicionaven el mercat i atemptaven contra la lliure competència. A partir d’aquest moment, el GAC va treballar per intentar resoldre aquesta situació. El juliol de 2013, després de diverses al·legacions, l’ACCo determinava que l’import de la sanció era de 50.000 €. Aquesta quantitat resultava, a ulls de tots els guionistes i bona part del sector, totalment desproporcionada. És per això, que vam decidir recórrer-la per via judicial. 4 anys i mig després de l’obertura de l’expedient, el TSJC ha estimat parcialment la nostra demanda.

Tot i la decisió judicial, la Junta del GAC té clar que s’ha de seguir lluitant per, a través de vies legals, tornar a disposar d’una eina de referència que, d’alguna manera, aconsegueixi establir un sistema per a protegir als guionistes. Per això, la nostra associació transmetrà a l’ACCO una consulta vinculant amb diverses alternatives emparades per la llei de competència. Per a poder abordar les possibles vies de pagament de la sanció i plantejar els diversos escenaris, Guionistes Associats de Catalunya celebrarà una l’Assemblea General Extraordinària de Socis del GAC el proper divendres, 15 de juliol.

Pots accedir a la resolució fent clic en aquest enllaç.

 

Share Button
Tornar enrere