Guanyadors del VII Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC

El VI Concurs de Guions de Projectes Transmèdia GAC-MAC 2019 ja té guanyadors. El jurat format per Ferran Clavell, director d’Audiència Digital a la CCMA (TV3); Joan Bosch, coordinador del MiLAB i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Univ. Ramon Llull. i Daniel Resnich, guionista transmèdia i coordinador, ha decidit un guanyador per unanimitat.

Per la mescla de formats, sintonia amb les tendències actuals més innovadores i la utilització estratègica de la narrativa transmèdia, el projecte guanyador és PIS COMPARTIT de Roger Grau i María Medinilla que obté els 2.000€ del primer premi GAC-MAC 2019.

Un docushow per a TV i xarxes socials que experimenta amb la convivència de sis estudiants universitaris que hauran de conviure, gestionar-se econòmicament i prendre decisions quotidianes que els enfrontaran als reptes de la nova etapa que tenen per davant.

La sèrie utilitza les xarxes socials de manera creativa, barrejant els formats tradicionals amb el llenguatge de la Generació Z. A més de cada capítol, el projecte planteja “vídeos selfie” amb reflexions individuals, píndoles informatives i vídeos verticals per a les xarxes socials més una plataforma web.

A PIS COMPARTIT els estudiants, tres homes i tres dones, compartiran mitjançant diferents dinàmiques les seves il·lusions, objectius i frustracions reals trencant els estereotips tal com solen reflectir-los els mitjans mainstream. Una experiència que milers de joves passen cada any quan comencen l’etapa universitària.

D’altra banda, el projecte finalista és ORGULL CAMP de Pep Jové i Aïda Torrent, que obté el premi de suport del Disseny de Producció de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Univ. Ramon Llul. Una sèrie de ficció que reflecteix la convivència d’un grup d’adolescents en unes colònies LGTBIQ+ complementada amb microdocumentals d’experts per a xarxes socials més la Plataforma Orgull Camp, una web interactiva amb materials divulgatius.

ORGULL CAMP és un dramedia/Coming Of Age que proposa un entorn lliure de prejudicis on els personatges comparteixen els seus reptes, confidències i lluites identitàries al voltant de la diversitat sexual, la pluralitat emocional i les expressions de gènere.

Agraïm a tots els participants el grau de maduresa dels projectes, i us convidem a continuar creant projectes transmèdia per a una audiència que ja ha canviat els seus hàbits de consum.

Share Button
Tornar enrere