‘Les bestioles del jardí’ guanya el IX Concurs de Guió de Projectes Transmèdia GAC-MAC

Ja es coneixen els guanyadors de la novena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia GAC-MAC, convocat pel Mercat Audiovisual de Catalunya i Guionistes Associats de Catalunya

Per l’expansió d’un univers encantador amb uns personatges entranyables en una sèrie d’animació, més jocs interactius per promoure l’acceptació de la diferència en nens d’edat preescolar mitjançant valors, el projecte guanyador és LES BESTIOLS DEL JARDÍ, de Gemma Armengol Morell, que obté els 2.000€ del primer premi GAC-MAC 2021.

De la mà de l’Antonieta, l’única marieta groga en un jardí de marietes vermelles, que s’accepta com a diferent, es plantegen aventures on els personatges han de resoldre algun problema de convivència entre la resta d’insectes del jardí o amb altres animals. Les solucions que es mostren aporten eines als nens per ampliar-los la mirada, gestionar la quotidianitat i poder entendre millor el món on viuen.

Els dos projectes finalistes, que obtenen el premi de suport del Disseny de Producció i una assessoria de guió de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Univ. Ramon Llull són:

ÀNIMA SALVATGE, de Marta Rius, és un projecte transmèdia que neix del darrer treball discogràfic homònim de l’autora. Es vertebra al voltant de la segona temporada d’una websèrie que segueix la gira de la cantant en plena crisi existencial buscant consolidar el projecte artístic. Els dubtes, les situacions absurdes i els drames quotidians són la base emocional que dona vida a les cançons entre escenaris i camerinos. A més, l’usuari podrà endinsar-se a la gira a través d’una pàgina web per escoltar les cançons de l’àlbum en format videoclip i interactuar a les xarxes.

SÓC FOTÒGRAF!, d’Ángel Dagà, una sèrie d’animació amb jocs offline utilitzant el mòbil i la realitat augmentada, que desenvolupa les capacitats artístiques dels nens a través de la fotografia i la imatge viatjant virtualment pels llocs més emblemàtics del món.

Donem les gràcies a tots els participants i us convidem a continuar creant projectes transmèdia per a  una audiència que ja ha canviat els hàbits de consum.

Share Button