La Junta del GAC traça el pla de treball per al 2014

La Junta Directiva de Guionistes Associats de Catalunya (GAC) ha definit els eixos de treball per al 2014: Defensa de dretsVisibilitatFormació,Representativitat i Contacte amb el mercat. Pel que fa al primer eix, és clau l’aposta que ha fet el GAC per a tenir un advocat propi, uns serveis jurídics que donin servei a tots els socis i a la Junta Directiva. La Visibilitat l’aconseguirem, en gran part, mitjançant un nou logo i una nou web, que ens donarà major projecció i permetrà promocionar millor l’obra del soci i l’activitat de l’entitat. També volem seguir creant ponts amb festivals i introduir el Premi GAC al millor guió, seguint la línia iniciada l’any passat amb l’Alternativa.

 

Dins dels aspectes formatius destacarà, com cada any, la Màster Class Internacional de Guió del GAC, que comptarà amb la presència d’un guionista molt rellevant de l’escena europea o internacional. L’oferta formativa la completaran els TallersGAC, així com les diverses activitats especialment pensades pels guionistes que anirem desenvolupant al llarg de l’any. Aquest 2014 volem impulsar una comissió de formació que permeti la creació d’un Màster de guió del GAC. El GAC espera tenir presència i representativitat en molts fronts diferents, però en destaca la relació amb SGAE,PROATV3, l’ILC, l’ICEC, l’SDEFAGA, l’FSEFestival de Sitges, la Filmoteca o l’Acadèmia del Cinema Català, per posar algun exemple.

Per tal d’abordar el contacte amb el mercat consolidarem el Concurs de guió transmèdia, que celebrarà la seva segona edició. També impulsarem un Pitching Forum amb productors, on es fomentaran les trobades one to one. De la mateixa manera, volem tenir una relació fluïda amb els productors i els responsables de les cadenes, amb qui esperem tenir una trobada on s’expliquin els criteris de programació. A banda, volem reprendre els sopars del GAC, on personatges rellevants de l’audiovisual català exposaran el seu punt de vista sobre diversos temes.

Share Button