dialegs

Diàlegs. La nova manera de conèixer el guionista

Guionistes Associats de Catalunya presenta Diàlegs, un cicle obert a tothom que vulgui conèixer la feina del guionista. L’objectiu fonamental és mostrar les semblances i diferències amb altres col·lectius vinculats a l’audiovisual o l’escriptura. És per això que hem organitzat un cicle de 3 Diàlegs amb escriptors, directors i actors. Aquests actes tindran lloc a diversos punts de la ciutat de Barcelona al llarg de 2015.

Guionista-escriptor. Adaptació, del llibre a la pantalla

La relació entre el món audiovisual i el literari ha estat llarga i fructífera. Tant si parlem de llargmetratges com de sèries de televisió, l’adaptació de textos literaris ha estat una constant en la història de l’audiovisual. Però això no vol dir que hagi estat lliure de polèmica. Què és millor: el llibre o la pel·lícula? I per què? Sota quins criteris jutgem l’un i l’altre? El guionista ha de ser fidel al llibre? I què vol dir la fidelitat en aquest cas? S’han d’adaptar els clàssics de la literatura? Amb quin objectiu?

Per resoldre totes aquestes qüestions, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzen aquest diàleg entre un guionista, Albert Plans, i una escriptora, Gemma Lienas.

L’acte tindrà lloc el dia 11 de juny a les 19.30 a la sala Shakespeare de la Llibreria Laie de Barcelona (Pau Claris, 85). Participa en el nostre concurs i guanya un passi anual al CCCB.

 

Perfils


Albert Plans

Albert Plans

Sabadell, 1970. És Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en guió per la mateixa universitat. Ha coescrit sèries d’èxit com Plats Bruts, Porca Misèria , Ventdelplà o KMM. A més, ha coescrit la pel·lícula, Fènix 11-23, basada en el llibre i la història real d’Èric Bertran i també ha estat coordinador de guió de l’adaptació televisiva de la novel·la de Sílvia Soler, 39+1.

 

 

 

 

Gemma Lienas

 

 

Gemma Lienas

Barcelona, 1951. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit com a professora i editora abans de començar a escriure. Des de 1985 ha escrit i publicat un gran nombre d’obres literàries destinades a adults, joves i infants. La seva primera novel·la, Cul de sac, es va publicar el 1986. Després ha escrit, entre d’altres, El diari lila de la CarlotaEl diari vermell de la Carlota Així és la vida, Carlota. També ha publicat El final del JocAtrapada al mirallUna nit, un somni Bitllet d’anada i tornada.

 

Share Button