Eugeni Sallent: “Farem partícips als guionistes dels continguts que volem”

És un dels compromisos que va assumir el director de TV3, Eugeni Sallent, en el sopar que va celebrar Guionistes Associats de Catalunya al Restaurant Pitarra. Aquesta promesa es concretarà al darrer trimestre de l’any, quan TV3 celebri la tradicional reunió amb productors per a exposar els continguts que busquen pels propers trimestres. El màxim responsable de la televisió i el cap de programes i continguts, Jordi Serra, també van deixar molt clar que els guionistes tenien la porta oberta per presentar projectes a TV3 sense la necessitat de fer-ho acompanyats d’una productora. Eugeni Sallent també va anunciar que a finals d’aquest mes penjaran a la web de TV3 la descripció dels projectes que busquen, en quins formats, per a quines franges horàries i per a quina audiència.

MARC LÓPEZ: “SI TENIM UNA MICA DE PRESSUPOST, REOBRIREM LA LÍNIA D’AJUTS AL DESENVOLUPAMENT”
El director de l’Àrea Audiovisual de l’ICEC va deixar clar que la Generalitat apostarà per la creació de continguts. També va explicar que a finals d’any, si tot va bé, hi haurà 20,5 milions d’euros per audiovisuals, procedents de la nova taxa de connectivitat que es cobrarà a les operadores. Una part d’aquests diners aniran per l’àmbit digital, per a projectes transmèdia i digitalització de continguts. López també va dir que volen tornar a incorporar la línia d’ajuts a la creació.

ELS GUIONISTES COM A INTERLOCUTORS I CREADORS
En un Restaurant Pitarra ple de socis del GAC, es va demanar que en les reunions sobre aspectes que tinguin a veure amb els continguts dels programes i les sèries, i per tal de garantir el bon funcionament de les mateixes, el guionista sigui cridat com a interlocutor directe sense necessitat de la intermediació del productor. També es va recalcar que fer guions no és una feina tècnica i que el guionista és un creador i ha de ser valorat com a tal. Per últim, es va reclamar a TV3 que fos més flexible amb els formats, per tal que les propostes puguin ser més agosarades i arriscades.

Share Button