guionistes, conveni, taules salarials, FAGA, ALMA, FAPAE, UGT, CCOO

Els guionistes de televisió entren en el conveni audiovisual

Els guionistes de televisió ja són dins del II Conveni Col·lectiu de la Indústria Audiovisual (Tram tècnics). Tot i la negativa dels guionistes del GAC, la inclusió del nostre col·lectiu en aquest text marc ja és una realitat. La signatura s’ha fet oficial el 23 de desembre per part dels sindicats de guionistes, FAGA i ALMA, els sindicats majoritaris, UGT i CCOO i FAPAE, per part dels productors.

Després de molts mesos de negociació, s’ha arribat a un acord per establir unes taules salarials, que permetin als guionistes de televisió garantir-se uns mínims, que jo són els mateixos que el salari mínim interprofessional, sinó que estan condicionats a unes franges i un pressupost.

Tot i la negativa de la nostra associació a formar part d’aquest conveni, ja que no reflecteix la realitat de les produccions catalanes (molt per sobre dels pressupostos de les televisions autonòmiques més petites i poc per sota de les estatals), des del GAC volem agrair la feina que s’ha fet des de FAGA per poder assolir aquest acord.

 

Share Button