AUTORS JUSTAMENT REMUNERATS

remunerats

Els guionistes i els directors de l’audiovisual han d’estar justament remunerats.

Encara que els autors audiovisuals espanyols hagin tingut protegits els seus drets durant anys mitjançant una llei que els garanteix una remuneració justa i equitativa, aquest és no el cas a la gran majoria dels països d’Europa i del món, on la majoria dels nostres col·legues no tenen dret a rebre pagaments per la difusió dels seus treballs a través dels canals de televisió o de les plataformes en línia de VOD.

Els creadors hem de rebre una remuneració que sigui justa, irrenunciable i intransferible, que sigui cobrada a través de les nostres organitzacions de gestió col·lectiva.

Demanem amb urgència a la Unió Europea que reconegui el nostre dret a la remuneració en harmonia amb els objectius de la Directiva sobre drets d’autor en el mercat únic digital. És vital que la Unió Europea no s’aparti del procés d’harmonització dels drets d’autor dels directors i guionistes del món audiovisual.

Una llei global per a un mercat global: demanem als nostres governants que introdueixin drets semblants de remuneració a tots els països d’arreu del món.

Donem suport a la convocatòria dels nostres companys durant la jornada “La renumeració dels autors audiovisuals” per a la introducció mundial d’un dret irrenunciable i intransferible de remuneració per als autors audiovisuals.

 

FIRMA EL MANIFEST

Share Button
Tornar enrere