El GAC tindrà un estand a Sitges 2014

Dim lights Embed Embed this video on your site

Per primera vegada a la seva història Guionistes Associats de Catalunya (GAC) tindrà estand propi al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2014. Per tal de promocionar-lo, el nostre soci, Daniel Resnich, ha fet aquest espot. Aquest any, el GAC portarà a Sitges el II concurs de guió transmèdia GAC-MAC i el I Pitching Forum del GAC. Ambdós actes se celebraran el 8 d'octubre a partir de les 10 del matí, a la Sala Tramuntana de l'Hotel Melià Sitges. Estem treballant per oferir-te noves propostes de cara el Festival.

 

 

El Pitching Forum del GAC se celebrarà el 8 d'octubre

logo monodepitchingsitgesOKPer motius aliens a Guionistes Associats de Catalunya (GAC), finalment, el Pitching Forum se celebrarà el 8 d'octubre de 10 a 12 hores, a la Sala Tramuntana de l'Hotel Melià Sitges. El 7 de setembre es va acabar el termini per presentar projectes i se n'han inscrit un total de 32. A dia d'avui, un comitè d'experts lectors ja estan avaluant-los i aviat tindrem el veredicte sobre qui seran els 10 seleccionats. El 6 d'octubre es realitzarà una formació exclusiva per als projectes finalistes a càrrec de l'expert en pitching audiovisual, David Matamoros, productor de Zentropa. Aquesta activitat és possible gràcies la col•laboració de la Fundació SGAE i el Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2014 i compta amb el suport de PROA. Aquest acte està tancat exclusivament a productors i participants.

 

Per a més informació truca al 93 319 71 35 o envia un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

 

Els ingressos dels autors britànics s'ensorren

alcs-and-wg-for-tinniswood-600x209En menys de 10 anys, el percentatge d'escriptors professionals al Regne Unit que es guanyen la vida escrivint ha passat d'un 40% (2005) a un sobtant 11,5%. La mediana dels ingressos dels autors professionals ha caigut un 29% durant el mateix període. Això succeeix en el país que segons la UNESCO "té el sector creatiu més gran de la Unió Europea", "és el país exportador de més èxit de béns i serveis culturals del món" i que, a més a més, genera cada any més riquesa.

L'associació de guionistes britànics WGGB (Writers Guild of Great Britain) així ho publica a la seva web, fent-se ressò de l'estudi recent What Are Words Worth Now? (Què valen ara les paraules?), dut a terme per la Universitat Queen Mary de Londres i encarregat per Authors' Licencing & Collecting Society, una societat de gestió de drets d'escriptors.

També podeu llegir l'article de WGGB traduït al castellà pels companys de l'Asociación Galega de Guionistas.

 

CARTA OBERTA DE FAGA AL MINISTERI DE CULTURA

faga5El Fòrum d'Associacions de Guionistes Audiovisuals (FAGA), organització a la que pertany GAC juntament amb les associacions de guionistes gallega (AGAG), valenciana (EDAV) i basca (EHGEP), ha decidit publicar la següent carta oberta respecte a la nova Llei de Propietat Intel·lectual:

En Barcelona, a 30 de julio del 2014

CARTA ABIERTA relativa a la aprobación del texto del anteproyecto de la Ley de Propiedad Intelectual

El pasado 22 de julio la Comisión de Cultura aprobó con poquísimo margen el texto del anteproyecto de la Ley de Propiedad Intelectual. 22 votos –los del PP- a favor, 20 –los de la oposición- en contra.

Desde que conociéramos la voluntad del actual Gobierno de reformar esta Ley controvertida, tenemos la sensación de haber sido informados mal y a destiempo. Nuestras peticiones y, por lo que vamos leyendo en los medios, las del resto de colectivos implicados, han sido ignoradas.

Parece que el Gobierno decline enfrentarse a esta Ley. Que demore, como ya lo hicieran sus predecesores, atacarse a la profunda actualización que ésta necesita si quiere medirse con nuestra realidad tecnológica y de consumo. Y conste que no decimos que la LPI actual no sea una buena ley, pero en la era de Internet, el marco legal que nos protege, se nos quedó demasiado pequeño.

Llegiu-ne més...
 
Pàgina 1 de 63

socis2014

portada tallers

carteltotsaunaveu


calendari2013d

logo concurs

motorcerca2013c

formacions2013c

filmoteca2013c

logo monodepitchingsitgesweb